Saturday, February 14, 2009

BAYAR HUTANG LAGI

Saya agak tergerak untuk menjawab tag kali ini sebagai melunas hutang. Jadi, inilah koleksi hutang saya tu..

Tag dari saudari Ajaa~






1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
Nyawa. Kalau takde nyawa, bukan ‘hidup’ namanya..

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
Klip kertas yang berkarikatur (saya memang pantang tengok benda yang comel)

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
Memandangkan dah ramai yang buat majlis di tempat yang biasa (bumi), saya nak buat dekat angkasa la pula. Boleh?

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
Soalan kurang jelas. Hubungan apa ni? Kalau hubungan dengan kekasih, setakat ni belum ada lagi. Baiklah, nombor telefon saya adalah….(hahahaha~)

5. Adakah anda dilamun cinta?
Dilamun cinta??? Owhhh~ tak sempat nak mengelamun lagi buat masa ini

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
Berdekatan dengan stesen bas Shahab Perdana, Alor Star.

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
Saya beli tiga sekali. Macam mana nak kira ya? The Secrets Behind the Da Vincci Code, Kassim Ahmad – mencari jalan pulang, dari sosialisme kepada Islam dan Berbicara Cara Nabi.

8. Apakah nama penuh kamu?
Iliana binti Md Amin

9. Kamu lebih senang ngan mak atau ayah?
Mak semestinya.

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda????
Ramai lorh..demi keadilan sejagat, saya memutuskan untuk tidak menyatakannya. Atau untuk membodek sejagat, saya ingin berjumpa dengan kalian yang membaca hehehehe ;p

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
Semua pun sama.


12. Adakah kamu mencuci pakaian kamu sendiri?

Semestinya. Kalau malas sikit, mesin tolong. Kalau rajin sikit, baju orang lain pun saya cucikan

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pergi?
Apa ye? ermm…tolong saya boleh?

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu?
aiseh, susah ni. Sebab baru je kenal, di alam maya pula..ermm…nama glamer dia Ajaa~, dia masih belajar, dia ada kerja juga, dia baru dapat gaji dan dia kata dia nak belanja saya ho ho ho

15. 8 perkara yang amat saya gilai?
Nasi lemak – seni mempertahankan diri – kucing – buku – blog - entah la, tak tahu la.

16. Pelukan atau ciuman?
Dua-dua boleh tak? Uiiii tamaknya. Peluk dan cium untuk apa ya?

17. 8 perkataan yang sering diucapkan?
Assalammualaikum – aishhh – lapar – mengantuk – sayang – aiseh, tak ingat la apa lagi.

18. 8 buah buku yang paling baru baca?
Tag ni memang suka no.8 ye. banyak tuu~ 3 buku di soalan no.7, + The Secret + Cogito Allah Sum + Supply Chain Management + Applied Statistic + Consumer Behavior

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali?
Semua pun boleh hehehe




Tag dari saudara Alien entah planet mana







Rules:
fill the name list first
make it random it's more good
then, answer the question

1.y4ku24
2.Sang Pelangi
3.Balqis
4.Damai
5.Kak Fakhzan
6.Alien
7.Perokoksoleh
8.Syahidah
9.Kariell
10.Sifu Mirza

How do you know 1?
Dari blog a.k.a internet yang telah menjadi orang pertama menegur kesilapan saya di blog. Arigatougozaimasu (entah betul ke tak eja)

What would you do if you never met 2?
Alamak..salah susun nama ke ni? Kalau jumpa, saya akan menyorok atau diam seribu bahasa sebab saya ni pemalu, di blog je nampak hebat hehehe

What would you do if 3 & 4 dated you?
Wahhh~ saya sangat gembira jika betul-betul menjadi nyata. Teringin sekali. Tapi, bukan saya sebagai pesakit la ya

Would 5 & 6 make a good couple?
Hahahaha...aiseh, sori la ye Alien. Saya main tulis je nama tu. Tak sangka terkena la pula. Kaka Fakhzan pun ya. Ermm...jawapannya adalah 'no komen'

Do you think 7 is attractive?
Berkemungkinan besar. Sebab tengok dari blog dia, nampak selamba tapi hebat orangnya.

Do you know anything about 8’s family?
Owh~ tidak sama sekali. Saya baru mengenalinya..

Tell me something about 9?
Orang Penang dan rajin betul update blog dia hehehehe

What language does 2 speak?
Teka je la ni ye. Hakikatnya, tak pasti. Bahasa Malaysia yang tinggi tarafnya, Bahasa Inggeris dan Bahasa Jepun.

Who is 3 going out with?
Tak tahu la..orangnya jauuuhhh sekali

How old is 4?
Muda lagi, 23 tahun baru

How about 5?
Kurang pasti. Tapi, yang pasti adalah lebih dari saya hehe

Who is 6 favorite singer?
Ally Cat kot..The Beattles ke hehehe

How about 7?
Lagu gelek padang pasir huhuhuhu

Is 8 single?
Hummm...tak tahu la

What is 9 last name?
Afzal

Would you consider being in a relationship with 1?
Alamak...bukan dah ada pun ke? 'Sahabat'. Kalau yang lain tu, saya serahkan pada yang pakar, Allah s.w.t

What are you talking about?
Lek eleh...bercakap mengenai soalan tag ni la..

Which school does 2 go to?
MRSM dan Universiti di Numazu Jepun

What do you like about 4?
Sangat mendamaikan sedamai namanya..(^_^)










***RULES***

1. The rules of the game get posted at the beginning.
2. Each player answers the questions about themselves.
3. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, letting them know they’ve been tagged.
4. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer.

***END***

What were you doing 5 years ago?
Ambil Diploma di Politeknik Merlimau, Melaka

What are 5 things on your to-do list for today?
1. Pergi kelas kembara
2. Basuh baju sebaldi
3. Kemas bilik yang dah bersepah
4. Baca buku
5. Buat tugasan

What are 5 snacks that you enjoy?
1. Coki-coki
2. Clorets
3. Tak minat makanan ringan la...

What are 5 jobs you've had?
1. Tukang kemas bilik
2. Tukang tipu orang
3. Tukang taip-taip dan memfail
4. Tukang jahit manik
5. Tukang jaga rumah

what are 5 things that you do if you were billionaire?
1. Melabur
2. Lunaskan semua tuntutan agama
3. Bantu yang susah
4. Buat aset
5. Simpan kalau ada lebih

5 songs that you know all the lyrics to:
1. Negaraku
2. Negeri Johor
3. Politeknik
4. UUM
5. Sahabat

5 bad habits
1. Tidur lewat
2. Makan tak habis
3. Malas makan ubat
4. Tak suka banyak cakap
5. Malas belajar

5 things you like doing:
1. Online
2. Jalan-jalan
3. Baca buku
4. Berangan
5. Berangan lagi

What are 5 places where you have lived?
1. Chaah
2. Merlimau
3. Sintok




Setakat ni dulu la ye saya jawab. Yang lain tu simpan lagi ya. Banyak sangat la, tak larat nak jawab. Apa pun, kalau boleh lepas ni jangan la 'tag' saya lagi. Penat tuu~ Sebab tu saya tak 'tag' orang, takut kena 'tag' balik huhuhu

13 comments:

Ibnurashidi said...

Salam..

Entri tak bertajukke?
Saya tak gemar tag mentag...sebab itu jarang dapat..terima kasih kerana ada yang memahami:)

ashley said...

Salam...semoga semuanya sihat, ceria, tiada tekanan dan sukses..InsyaAllah.

Fakhzan Marwan said...

Salam...

:D

hahahahha...akak pon malas jawap tag, tapi suka baca, it is like, the tag person will most likely to reval him/herself, whether it's intentionally, or unintentionally...

kata nak dtg UK, ya ka?

iliana said...

ibnurashidi:

salam..
wahh~ saya terlupa untuk meletakkan tajuk..dah diletakkan..
sebenarnya, saya pun kurang gemar..tapi, bila dah kena, kena la juga jawab..

p/s: saya tak tag orang dah, harap2 tiada orang akan tag saya lagi lepas ni

ashley:
salam..terima kasih ya kak..

fakhzan marwan:
salam..
hah, bukan saya la kak yang nak pergi UK..tapi, makcik saya. saya belum ada masa lagi..huhuhu cuti sem pun pendek je..dan masa cuti tu pun masih terikat dengan program universiti..sedih sedih
insyaallah akan ke sana nanti..tengok kak fakhzan konvo ke ;p

FarhanaLicious said...

sekarang musim tag mengetag da start balik. adesh!

alien said...

minggu nie sederet tag tercampak kat blog aku..
saje2 jawab,
fun2..

duOne_sTarz said...

wah..bersemangat menjawab tag.^^ bagus3...

iliana said...

farhanalicious:
ye ke??? aiseh..jangan tag saya ya..tidakkk...

alien:
kalau banyak masa free boleh la tag..tapi, buat masa sekarang ni, jangan jangan..

duone-starz:
sekadar menunaikan tanggungjawab hehehehe

Uwais said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

salam......

hahaha,
xkusangka,blogku yg sengal juga digolongkan..
terima kasiehh..
semoga aku,dia dan kamu dapat kebaikkannya dan buang buruknya

ps:aku tidak suka main benda ini sebab lagi elok main maanger champion manager fc,hehehe..

iliana said...

salam kembali..

errr..mr/ms unknown..aiseh, kurang jelas la pemahaman saya terhadap komentar kamu.sebab saya tidak tahu siapa yang menulis barangkali

Syahidah said...

Salam Kak Yana..baru perasan ada nama saya dalam entri ni..hehe..itu pun sebab baca blog yang saya link melalui goggle reader..adeh..apa pun moga sukses!

iliana said...

--> syahidah

salam kembali dik..

hehehehe..saje je letak nama tu..biar kamu teruskan menulis lagi ;p